פוסט אורח על השתלבות בתחום התוכנה, מאת נוי

שלום לכולם, מקווה שאתם בריאים ובטוחים בתקופה זו 🙂

כבר תקופה שאין לי זמן לכתוב… אז במקום לקחת את עצמי בידיים, אמרתי למה לא נסנג'ר מישהו אחר 🙂 אני מתכבד לתת את הבמה לנוי, בוגר הנדסת אלקטרוניקה שהשתלב בהצלחה בשוק הנדסת התוכנה, ויכול לתת לכם פרספקטיבה מועילה מהשטח. נוי, הבמה שלך…

 

תודה רבה נמרוד, ושלום לכולם! כמו שנמרוד התחיל וסיפר, אני עובד כמהנדס תוכנה בחברה קטנה שמתפתחת מהר. התחלתי לתכנת באוניברסיטה, במסגרת לימודי הנדסה, שם עשיתי בין היתר קורסי תכנות בשפת C, מבני נתונים ואלגוריתמים וכד'. כמו רבים מחבריי לספסל הלימודים, החלטתי שתחום התוכנה מדבר אליי, אבל היה חסר לי ידע בנושאים חשובים כמו תכנות מונחה עצמים. לכן החלטתי שאני צריך להשלים את הידע הזה בעצמי בשביל להגיע לפיתוח תוכנה.

כמו שנמרוד מציין פה בבלוג, פרוייקטים זה דבר שיכול לעזור מאוד בראיונות, אני לגמרי מסכים. זה מראה למראיינים מי אתם, מה אתם ומה עשיתם עד כה. החלטתי ללמוד תכנות מונחה עצמים ע"י למידת ג'אווה תוך כדי ביצוע פרוייקטים שונים. בצורה הזו אני גם משתפר בכתיבת קוד, גם לומד שפה חשובה וגם מכין פרוייקט שאני יכול לדבר עליו בראיונות השונים.

הפרוייקטים שעשיתי נתנו לי ביטחון בראיונות ואיפשרו לי להציג משהו מגניב שבניתי. המראיינים אהבו לראות ולשמוע על מה שבניתי, במיוחד על הארכיטקטורה של הפרוייקט, תהליך קבלת ההחלטות ובאילו קשיים נתקלתי במהלך כתיבת הקוד ואיך התגברתי על האתגרים האלה. (הערת העורך: דיברנו על איך מציגים פרוייקטים בראיון פה.)

לאחר שהשלמתי כמה פרוייקטים, התחלתי להתראיין לתפקידי פיתוח שונים אבל לצערי הביקוש למפתחי ג'אווה ללא ניסיון היה נמוך באותה תקופה. באחד ממקומות העבודה אליהם התראיינתי (מקום העבודה הנוכחי), חיפשו מפתח PHP. למי שלא יודע, PHP זאת שפת פיתוח צד-שרת, משתמשים בה בעיקר בפיתוח אתרים/אפליקציות אינטרנטיות. לאחר שעברתי את הראיונות בחברה הזו, התלבטתי אם לקחת את התפקיד הזה. כי PHP זה פחות מה שחיפשתי וזה לא "נוצץ" כמו ג'אווה או סי-שארפ. בכל מקרה, החלטתי ללכת על זה ולא לחכות לתפקיד "המושלם", תוך כדי כך החלטתי גם לשפר את הכישורים שלי ולקחת קורס תכנות באוניברסיטה הפתוחה (זאת הייתה החלטה מוצלחת).

לאחר שהתקבלתי, החלטתי שאני רוצה להגיע ליום הראשון בעבודה עם היכרות כלשהי ב-PHP. אני נוטה ללמוד דברים בצורה יותר טובה כשאני עושה אותם, למשל תוך כדי עשיית פרוייקט. אחד הפרוייקטים שעשיתי נקרא Preparr, זאת בעצם פלטפורמת הכנה לראיונות העבודה בהייטק לסטודנטים ולמהנדסים מתחילים, החלטתי להמיר את הניסיון האישי שלי למשהו שיכול לעזור לאחרים. בגדול זה מאגר שיתופי של שאלות מראיונות עבודה במקומות כמו אינטל, אמאזון, רפאל ועוד. משתמשים יכולים להעלות שאלות מראיונות, לענות על שאלות מראיונות ועוד. הדבר המגניב הוא שאלו שאלות מראיונות עבודה אמיתיים שמהנדסים כמוני וכמוכם העלו. הנה כמה דוגמאות לשאלות המופיעות באתר. אתם מוזמנים להשתמש ולהשתפר לקראת הראיונות שלכם.

סה"כ אני יכול לספר שאני מאוד מרוצה במקום העבודה הנוכחי, יש לי משימות מעניינות ואני לומד הרבה. הקוד שאני כותב השתפר פלאים במהלך התקופה שלי בחברה. אז לסיכום, העצות שלי למתחילים הן:

  1. לעבוד על פרוייקטים עתירי קוד בתחום שמעניין אתכם, כך שתוכלו לדבר עליהם בצורה שוטפת ולענות על השאלות של המראיינים.
  2. להתכונן על שאלות מראיונות עבודה אמיתיים, בשביל שלא יקרה מצב שאתם מגיעים לא מוכנים לראיון ונתקעים בחלק של השאלות הטכניות. זה יכול למנוע הפתעות ולתת לכם היכרות עם סגנון השאלות ששואלים.

אגב, מי שרוצה לתרום שאלות למאגר, אפשר לשלוח לי מייל עם שאלות מראיונות שעשיתם ואני אוסיף אותן בכיף.